Satarash Lasagne

4 serveringer – 90 min – Aftensmad

Satarash er en let stuvning, der stammer fra Balkanhalvøen, og normalt laves af peberfrugt, tomater, løg og andre gode råvarer. Vores fantastiske kok Marcela Sambol byder her på en nytænkning af klassikeren, ved at tilføje lasagneplader og masser af ost. Hvis du stadig føler at der mangler noget, kan du prøve at tilføje squash og aubergine fra Eat Grims grøntsagskasser til retten!

Ingredienser

Til lasagne:

 • 400 g (friske) lasagne plader
 • 100 g parmesan ost (revet)
 • 3 spsk creme fraiche
 • 1 æg
 • 100 g revet mozzarella
 • Olivenolie
 • Timian i blomst
 • Salt
 • Peber

Sådan gør du

 1. Hak løget i mindre stykker, og hvidløget helt fint. Sauter løg i lidt olivenolie. Skær peberfrugt og tomater i mundrette stykker.

 2. Hvis du ikke kan lide skindet fra tomater, kan du koge dem hurtigt, placere dem i isvand, og så nemt pille dem.

 3. Når løget begynder at blive blødt, tilføjes hvidløg, der røres rundt, og så tilføjes peberfrugt og tomater. Rør rundt lejlighedsvis. Smag til med salt og peber, og tilføj ca. 50-100 ml vand.

 4. Steg grøntsagerne ved medium varme og rør rundt. Giv dem 30 minutters tid, eller indtil væden i panden er blevet til en tyk sauce.

 5. For at gøre saucen mere cremet, tilføjes smør og så persille. Du kan også bruge frisk chili, hvis du ønsker det. Når satarash er færdig, er det en god idé at gå i gang med lasagnen med det samme.

Lasagne:

 1. Det er virkelig nemt at forvandle satarash til lasagne. Et ovnfast fad smøres med olivenolie, og så laves der lag af lasagne, i denne rækkefølge: Pasta plader, satarash (2-3 spsk), parmesan ost.

 2. Når du er løbet tør for satarash sauce, skal det sidste lag være af pasta. På toppen af pasta pladen spredes en sammenpisket blanding af creme fraiche, æg, salt og peber. Derefter dækkes det med et godt lag mozzarella ost, nogle blade timian og blomster, hvis urten er i blomst. Du kan også bruge oregano.

 3. Bag i en forvarmet ovn ved 200°C i omkring 30 minutter, eller indtil osten er gylden.

 4. Nyd nu din Satarash Lasagne!
 
Skrevet af Marcela Sambol
Satarash Lasagne på tallerken

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter