Savoy Chowder

2 serveringer – 40 min – Suppe

Mange bager og tilbereder deres blomkål, men tænker ikke at gøre det samme med f.eks. savoykål. Når den ristes, kan den bruges på mange måder. Denne opskrift på savoy chowder, giver savoykål fra din Eat Grim grøntsagskasse, selskab fra en fantastisk kartoffel og porre chowder – et måltid der virkelig imponerer.

Ingredienser

 • 1 spsk olivenolie
 • 1 porre
 • 1 fed hvidløg
 • 2 store kartofler
 • 1/4 hoved savoykål
 • 3 laurbærblade
 • 500 ml vand
 • 250 ml mælk, havre er bedst
 • 1 tsk citron saft, eller mere efter smag
 • Lidt frisk muskatnød
 • Salt og peber
 • Frisk dild

Sådan gør du

 1. Forbered dine ingredienser: hak porren i halve skiver, skær hvidløget fint, skræl og skær terninger af kartoflerne, og hak kålen fint – det er nemmest at bruge et stort rivejern.

 2. Varm en mellemstor gryde, og tilføj olie og porrer. Steg i 10 minutter, indtil porrerne er helt bløde og gennemsigtige.

 3. Tilføj så kartofler og hvidløget, og steg under omrøring, i 3 minutter, indtil kartoflerne begynder at hænge fast i bunden af gryden. Nu tilføjes laurbærblade, vand, mælk og ½ tsk salt.

 4. Bring det hele i kog, og lad det simrekoge i 8 minutter. Nu tilføjes den finthakkede kål, og det hele blandes godt rundt, så det hele er dækket af væden – du kan tilføje mere vand hvis nødvendigt.

 5. Kog i 5-7 minutter, indtil kartofler og kål er møre. Nu tilføjes muskatnød, citronsaft og peber. Smag din savoy chowder til, og server så med ekstra olivenolie og frisk dild.

 6. Hvis du har lidt overskydende hvidvin i køleskabet, kan du bruge det i suppen. Tilføj 120 ml til gryden, efter kartofler og hvidløg er stegt af i 3 minutter, inden mælk og vand tilføjes. Lad det simre over høj varme, indtil det meste er fordampet, og følg så resten af opskriften som normalt.
Ristet savoy kål:

 1. Skær savoy kålen i store både (prøv at beholde stilken på stykkerne, så de ikke falder fra hinanden). Placer dem derefter på en bageplade, med bagepapir, og krydr med rigeligt olivenolie og salt. Du kan endda tilføje lidt knust hvidløg og laurbærblade, hvis du ønsker det.

 2. Rist i ovnen ved 200 grader C i 20-25 minutter, indtil kålen er lidt brændt i kanterne. Tag det ud af ovnen, og pres så en halv frisk citron over, inden de krydres med sort peber.

Skrevet af Dorota Krysinska

stegt savoykål på bagepapir til savoy chowder

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter