Sprøde Linzer kartofler

2 serveringer – 60 min – Tilbehør

Nogle gange kan det godt betale sig, at gøre sig umage med sine grøntsager. Disse sprøde linzer kartofler lavet med kartofler fra Eat Grims grøntsagskasser, er en af disse retter, hvor der skal lidt ekstra tid til, men slutresultatet er bare perfekt. Brug din fantasi når det kommer til urter og krydderier. Husk også at lave en god dip, som du kan nyde med kartoflerne.

Ingredienser

 • Ca. 20 linzer kartofler
 • 50ml olivenolie
 • Salt
 • Peber
 • Røget paprika
 • Hvidløgspulver
 • 25g smør
 • Persille
Dip:

Sådan gør du

 1. Skyl og skræl kartoflerne, hvis det er nødvendigt. Kog kartoflerne, indtil en gaffel eller tandstikker går rent igennem, og dræn dem derefter. Forvarm en ovn til 220°C.

 2. I mellemtiden smeltes smørret med olivenolie, salt, peber, paprika, hvidløg og rør det hele sammen mens det smelter. Tilføj kartoflerne til krydderiblandingen, og vend det godt rundt.

 3. Dæk en bageplade med bagepapir, og placer kartoflerne i en plan flade, med lidt plads omkring dem. Nu kan du enten bruge hænderne (pas på varmen), eller en kartoffelmoser, til at flade kartoflerne ud, bare husk at de stadig skal holde formen nogenlunde.

 4. Drys med den overskydende smør- og olieblanding. Nu sættes bagepladen i den nederste del af ovnen, og gives 10 – 15 minutter.

 5. Efter bunden af kartoflerne får en gylden farve og er sprøde, flyttes bagepladen til midten af ovnen, og de gives endnu 10 – 15 minutter. Til sidst, placeres bagepladen øverst i ovnen, i 10 minutter yderligere.

 6. Mens kartoflerne bages, kan du lave dippen og hakke persillen. Til dippen skal du bruge creme fraiche. Krydr med lidt salt og peber, og tilføj hakket forårsløg. Du kan også bruge purløg, hvis du foretrækker det.

 7. Når din sprøde linzer kartofler er færdige i ovnen, drysses de med hakket persille, og nydes med den hjemmelavede dip. Velbekomme!

Skrevet af Marcela Sambol

Bradepande med sprøde linzer kartofler vreme fraiche dip og frisk persille

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter