Squash- og kartoffelkugler

4 serveringer – 35 min – Tilbehør 

Disse sunde og sprøde snacks vil muntre enhver menu op. Squash- og kartoffelkugler kan bruges som forret, tapas, tilbehør eller madpakken! Så brug dine squash og kartofler fra Eat Grims lækre grøntsagskasser til at lave din nye yndlings tilbehør!

Ingredienser

 • 400 g squash
 • 300 g kartofler, kogt og skrællet
 • 60 g friskrevet parmesan
 • 1 æg
 • persille og kørvel
 • brødkrummer (ca. 2 spsk)
 • salt og peber
 • Olie

 

Sådan gør du

 1. Riv den rå squash, pres saften ud af dem, og placer dem i en skål.

 2. Mos kartofler, og hak persille og kørvel.

 3. Tilføj brødkrummer (ca. 2 spsk), ægget, salt, peber, persille og de moste kartofler til skålen.

 4. Bland godt sammen. Blandingen skal være blød, men stadig holde sin form, når den rulles i kugler. Hvis blandingen er for klistret, kan du tilføje lidt ekstra brødkrummer.

 5. Placer brødkrummerne på en tallerken. Væd dine hænder, og form blandingen til små, pæne runde kugler. Placer dem på tallerkenen, og rul dem indtil de er helt dækket til med brødkrummer.

 6. Hæld olie på en bageplade, og placer kuglerne i et plant lag (sæt dem ikke for tæt). Hæld lidt olie over.

 7. Bag i en forvarmet ovn, ved 210 – 230 ° C, i omkring 15-20 minutter. I de sidste minutter tændes grillen, så de bliver virkelig sprøde. Nyd nu dine skønne, squash- og kartoffelkugler!

Skrevet af Mad & Delicacy

skål med squash- og kartoffelkugler

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter