Stir fry med babymajs

2 serveringer – 30 min – Aftensmad

Denne stir fry med babymajs har en masse friske grøntsager og er dejlig krydret! Lav denne ret med squash, peberfrugt, babymajs, pak choi og løg fra Eat Grims skønne grøntsagskasser. Du kan tilføje de grøntsager du har og tilpasse retten med krydderier lige som du ønsker det. Klar på mindre end 30 minutter, og bliver en klar favorit!

Ingredienser

Sådan gør du

  1. Kog risene i henhold med instrukserne.

  2. Forbered babymajs, og behold de trådede dele udenom dem. Blancher trådene i kogende vand, ca. 2 minutter. Dræn i en si, og sæt til side. Derefter koges selve majsene, indtil de er møre. Skær dem i mundrette stykker.

  3. Med en grønt skræller skæres der tynde strimler af squashen. Placer ovenpå hinanden, og skær dem så i tynde, spaghetti-lignende strimler.

  4. Nu skylles og forberedes de andre grøntsager: skær peberfrugten i mundrette stykker. Knus hvidløg og hak fint. Skær forårsløg fint, og gem nogle af de grønne ender. Skær rødløg i små tern.

  5. I en wok varmes sesam olie og rødløg samt forårsløg steges. Tilføj derefter de resterende grøntsager og steg i 5 minutter. Tilføj et skvæt soja sauce.

  6. I en skål blandes risvinseddike, honning, peanut butter og sriracha sauce. Hæld så over wokken og lad det simre i 5 minutter.

  7. Når du er færdig serveres ris og grøntsagerne i en skål. Drys med sesam frø, trådene fra babymajs og de grønne forårsløg. Nyd nu din lækre stir fry med babymajs! 

Skrevet af Carolin Schiemer

Tallerken med asiatisk stir fry med babymajs på blåt bord, med serviet

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter