Syltede bolsjebeder

1 glas – 10 min – Tilbehør

Syltede bolsjebeder er en fantastisk måde at bruge den flotte grøntsag fra din Eat Grim grøntsagskasse på. Det er frisk og utroligt flot tilbehør til dine madder eller salat, og så er det nemt at lave! 

Ingredienser

  • 5 bolsjebeder
  • 4 dl lagereddike
  • 1 håndfuld timian
  • Nip salt
  • 1 tsk. peberkorn
  • 1 dl rørsukker

Sådan gør du

  1. Start med at bland lagereddike, timian, salt, peberkorn og rørsukker i en gryde, og lad det koge op. Lad det derefter stå og boble i 5 minutters tid.

  2. Mens din lage står på komfuret, skrubber du dine bolsjebeder og skærer dem i tynde skiver (så tyndt som muligt). Jeg brugte et mandolinjern.

  3. Kom bederne i et atamonskyllet glas, hæld væsken over og luk glasset til. Bolsjebederne må gerne trække et døgns tid, før anvendelse.

  4. Brug de syltede bolsjebeder som tilbehør til diverse kødretter, som topping til rugbrødet, i salater m.m.

Skrevet af Camille Maja

glas med syltede bolsjebeder

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter