Vintersalat med hvidkål og ingefærdressing

Del på facebook
Del på pinterest
Del på twitter

4 serveringer – 45 min – Salat

En smuk og lækker, sprød og rå vintersalat med hvidkål og ingefærdressing. Det der gør denne opskrift super god, er at grøntsagerne skæres helt papirtyndt, og at den friskpressede appelsinsaft og ingefær dressing giver en masse friskhed. Så brug dine grøntsager og appelsiner fra din Eat Grim frugt- og grøntsagskasser, til at lave denne lækre, friske salat, som bliver en ny favorit til vinterens bord. 

Ingredienser

Ingefær dressing:
 • 1 dl appelsin juice
 • 2 tsk ingefær saft
 • 2 spsk olivenolie
 • Salt

Sådan gør du

 1. Skær hvidkålen i tynde skiver med et mandolinjern, eller en skarp kniv, indtil du har 5 store håndfulde, og fortsæt derefter med gulerødderne.

 2. Bland ingredienserne til ingefær dressingen, og tilføj salt efter smag. Hæld dressingen over hvidkål og gulerødder, og lad det hvile i mindst 30 minutter.

 3. I mellemtiden placeres solsikkefrø i en si, og skylles under koldt vand. Varm så en tykbundet pande, og tilføj solsikkefrøene her. Rist dem ved svag varme, under omrøring, indtil de skifter farve. Placer så frøene i en lille skål, og bland med soja sauce eller tamari. Når frøene har suget væden, fordeles de på et køkkenbord, så de kan køle af. Jo hurtigere de køles af, jo sprødere bliver de.

 4. Hak koriander, og vend med salaten. Server din vintersalat med hvidkål og ingefærdressing, og drys med de ristede solsikkefrø ovenpå.

Skrevet af Lisbeth Tordendahl

tallerken med vintersalat med hvidkål og ingefærdressing

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

 • Opbevaringsposer til frugt og grønt (2 stk.)

  65,00 DKK (ekskl. Levering) Tilføj til kurv

  Mindre spild – mere juice

 • Ugly Æblemost (12 x 0,75 L.)

  359,00 DKK (ekskl. Levering) Tilføj til kurv

  Mindre spild – mere juice

 • Veggie Big & Beastly

  Fra: 265,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for familier og bofællesskaber.
  Min. 7 kg blandet grønt.
  Indholdet passer typisk til 3-5 personer.
  Frugt kan tilkøbes.

 • Veggie Small & Ugly

  Fra: 235,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for par og mindre hustande. Min. 5 kg blandet grønt. Indholdet passer typisk til 2-3 personer. Frugt kan tilkøbes.

 • Øko Mixy

  Fra: 259,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for par og mindre hustande, som gerne vil have lidt af det hele. Min. 5 kg blandet grønt og lidt frugt. Indholdet passer typisk til 1 – 2 personer. Ekstra frugt kan tilkøbes.

 • Mixy

  Fra: 245,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for par og mindre hustande, som gerne vil have lidt af det hele. Min. 5 kg blandet grønt og lidt frugt. Indholdet passer typisk til 1 – 2 personer. Ekstra frugt kan tilkøbes.

 • Veggie Mini & Mean

  Fra: 169,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for singler og lejlighedsvise grøntsagsspisere. Min. 3 kg blandet grønt. Indholdet passer typisk til 1 person. Frugt kan tilkøbes.

 • Fruity Small & Ugly

  219,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for dem der gerne vil snacke blandet håndfrugt og eksotisk frugt i sæson gennem ugen. Min. 4 kg blandet frugt. Indholdet passer typisk til 2-4 personer.

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter

kartoffelhjerte

Velkomstgave

Spar 10% på din første kasse. Indtast rabatkupon VELKOMMEN på checkout.